IzradaSajtova.in.rs na Facebook

Šta je SEO?

datum 18.10.2014 20:49 od admin, kategorija: Internet marketing pregledano 5216 pregleda, komentari 0 komentara

Optimizacija za pretraživače (eng. SEO - Search Engine Optimization) se može difinisati na sledeći način:

  • optimizacija sajta ili jednostavno optimizacija sajta za Google je vođenje izrade ili revizije web sajta tako da prirodno privlači posetioce osvajanjem vrhunskih pozicija na glavnim pretraživačima za odabrane ključne reči i fraze,
  • SEO je deo internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web stranica na pretraživačima na ključne reči koje najviše odgovaraju sadržaju stranica,
  • delatnost koja se bavi borbom za najviše pozicije u internet pretraživačima.

Cilj optimizacije za pretraživače je povećanje ciljane posećenosti web stranica sa pretraživača na način da se stranice dovedu u vrh rezultata pretraživanja čime se i povećava broj kontakata ili direktna prodaja.

Svetske statistike i istraživanja su pokazala da gotovo 90% svih posetilaca prosećnih web stranica upravo dolazi sa pretraživača. Takože ukoliko uzmete u obzir da je jedini, najlakši i najbrži način pronaći neku informaciju na internetu koristeći pretraživače shvatićete potencijal šta znači biti prisutan na pretraživačima. Pretraživači su najkvalitetniji izvor ciljane posećenosti na internetu, a ciljana posećenost je ključ uspeha svakog weba.

Koliko je vremena potrebno do rezultata?

Optimizacija i pozicioniranje za pretraživače je proces koji se odvija od 6 do 12 meseci za maksimalne rezultate. Vreme takođe zaivisi od starosti domena, ukoliko je domen nov potreban je navedeni rok, ukoliko je domen stariji, taj rok može biti nešto kraći. Uglavnom minimalni rok je 6 meseci. Rezultati povećanja posećenosti će se sigurno videti već kroz prvih par meseci, ali potrebno je navedeno vreme da bi se dostigao maksimum.

Tagovi: Optimizacija za Google, Optimizacija sajta za Google, optimizacija za pretraživače, SEO, optimizacija sajta

 

Ostavite komentar

Ime:

Email:

Komentar:

Komentari (0)

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem